Stoffel Vandoorne: “Ik moest Alonso van McLaren bijna altijd laten passeren”

24 november 2019 — In een interview met Sport/Voetbalmagazine haalt Stoffel Vandoorne uit naar Fernando Alonso en McLaren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Tijdens zijn twee seizoen bij McLaren bedekte Vandoorne veel met de mantel der liefde. Ook toen hem vaak gevraagd werd of Alonso bij McLaren bevoordeeld werd hield onze landgenoot zich vaak op de vlakte.

Nu, meer dan een jaar na zijn afscheid van de Formule 1, geeft Vandoorne tijdens een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagzine dan toch zijn ongezouten mening over wat er bij McLaren gebeurde.

“Ik heb nooit problemen met hem (Alonso) gehad, maar hij kreeg altijd wat hij wou,” stelt Vandoorne in het interview. “Er waren altijd twee, drie goed geplaatste personen binnen het team die er zorg voor droegen dat alles verliep zoals Fernando het wou.”

Het zorgde uiteindelijk voor een pijnlijke statistiek tijdens zijn tweede F1-seizoen. Vandoorne werd tijdens de kwalificatie tijdens elk raceweekend verslagen door Alonso.

Toch strooide diezelfde Alonso vaak ook met lof over Vandoorne. De Spanjaard liet meermaals verstaan dat geen enkele teamgenoot zo dicht zijn prestatieniveau benaderde als Vandoorne.

“Het team gaf hem alle steun en macht,” aldus Vandoorne. “Elke rijder zou geprofiteerd hebben van extra materiaal om beter te presteren dan zijn ploegmaat.”
“Op papier ben ik nooit voor Alonso geëindigd, maar van alle teamgenoten ben ik wel het dichtst in zijn buurt gekomen, zelfs vlak achter hem. McLaren heeft me nooit gezegd dat ik niet voor hem mocht eindigen, maar in de wedstrijd vroegen ze me wel om hem te laten passeren. Dat deden ze bijna altijd.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België