Stoffel Vandoorne in Spanje opnieuw reserverijder voor McLaren en Mercedes

14 augustus 2020 — Stoffel Vandoorne is in Spanje reserverijder voor McLaren, daarnaast vervult hij deze rol uiteraard ook voor Mercedes. Onze landgenoot kan inspringen indien een van de vaste rijders bijvoorbeeld zou besmet zijn met het coronavirus.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Sinds Sergio Perez positief testte op COVID-19 in de aanloop naar de GP van Groot-Brittannië zijn de teams op hun hoede wat betreft het aanstellen van een reserverijder. Bij McLaren mag onze landgenoot Stoffel Vandoorne de honneurs opnieuw waarnemen.

Racing Point en McLaren delen hun reserverijders met Mercedes in de personen van Esteban Gutierrez en Stoffel Vandoorne. In het geval van Racing Point was Vandoorne onbeschikbaar door zijn werk in de Formule E en kwam Mercedes er achter dat Gutierrez geen superlicentie meer had. Daardoor kwam Racing Point uit bij oudgediende Nico Hülkenberg, die het trouwens niet onaardig deed.

Omdat het Formule E-seizoen nu afgelopen is kan Vandoorne de rol waarnemen van reserverijder bij McLaren, waar hij twee seizoenen titularis was.

“Op dit moment hebben we een overeenkomst met Mercedes en kunnen we gebruik maken van één van hun reserverijders, moesten we daar nood aan hebben,” aldus Andreas Seidl, teambaas van McLaren.

“Vorig weekend was bijzonder omwille van het feit dat Stoffel gewoonweg niet beschikbaar was door zijn werk in de Formule E. Maar nu dat achter de rug is, is hij onze eerste keuze.”

Nadat Vandoorne donderdagavond zijn eerste Formule E-race in Berlijn won vloog hij rechtstreeks van Berlijn naar Barcelona om daar op vrijdag aanwezig te zijn voor het raceweekend van de GP van Spanje.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België