“Stoffel Vandoorne is te traag voor de F1”

01 oktober 2018 — Bij Toro Rosso is er na de bevestiging van Daniil Kvyat als rijder nog één racezitje vrij voor het seizoen 2019. Dat racezitje zal zeker al niet naar onze landgenoot Stoffel Vandoorne gaan, zo heeft Dr. Helmut Marko laten weten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Na de aankondiging van zijn vertrek bij McLaren hoopte Stoffel Vandoorne eventueel een racezitje bij de F1-teams Sauber of Toro Rosso te scoren. Bij Sauber zit die kans er niet meer in, terwijl Toro Rosso theoretisch nog een mogelijkheid blijft omdat nog maar één van beide rijders officieel bevestigd werd.

Echt hopen op een racezitje in de Formule 1 doet Vandoorne echter niet meer en maar best ook. Op een racezitje bij Toro Rosso moet Stoffel Vandoorne dan ook niet meer hopen. Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko sprak tegenover de ‘RTBF’ immers erg duidelijke taal.

“We zullen Stoffel niet nemen,” aldus Marko. “Ik denk dat hij gewoonweg niet snel genoeg is voor de F1!”

Een erg harde en pijnlijke uitspraak van Dr. Helmut Marko over Stoffel Vandoorne, al vraagt ze wel enige nuancering. In het verleden heeft Helmut Marko Vandoorne ooit een aanbod gedaan waarvoor onze landgenoot vriendelijk bedankte. Dr. Helmut Marko is op dat vlak iemand van eer en het was dan ook bij voorbaat een verloren zaak voor Vandoorne, bij Toro Rosso zou hij daardoor alleen al niet aan de slag mogen.

Mooiere woorden voor Vandoorne kwamen er dan weer van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Ik heb Stoffel altijd graag zien rijden, hij was een briljante rijder in de junior-raceklassen,” aldus Toto Wolff. “We moeten nu zien te begrijpen waarom het voor hem in de Formule 1 niet lukte, maar misschien is er binnenkort nieuws over hem.”

“Ik denk dat zijn karakter en snelheid goed bij Mercedes zouden passen, voorlopig is het echter afwachten,” waarmee de Mercedes-motorsportbaas lijkt te zinspelen op een eventueel racezitje voor Vandoorne bij het Duitse Formule E-team HWA waarmee Mercedes nauw verbonden is.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België