“Stoffel Vandoorne kan de nieuwe Max Verstappen worden”

22 november 2016 — Thierry Boutsen, de laatste Belg die een F1-race heeft weten te winnen, gelooft sterk in het talent en de kansen van Stoffel Vandoorne.


Tijdens een interview laat Boutsen verstaan dat hij een enorme fan is van Stoffel Vandoorne, onze landgenoot die begin volgend jaar bij McLaren aan zijn eerste volwaardig seizoen in de Formule 1 begint.

“Hij is een toprijder, een van de besten”, vertelt Boutsen tijdens een interview met ‘Sportweekend’. “De wagen is momenteel nog niet goed genoeg, maar zal volgend jaar veel beter zijn. Misschien kan Stoffel hetzelfde doen als Verstappen dit jaar.”

Nog niet ver in het interview is het dus al gebeurd, de vergelijking tussen Stoffel Vandoorne en Max Verstappen wordt meteen al gemaakt. Niet verwonderlijk ook want daar waar Verstappen ondertussen is uitgegroeid tot een fenomeen in Nederlander en tienduizenden Nederlanders op de been brengt om naar F1-races te gaan kijken, moet in België de echte F1-gekte nog losbarsten.

Grote vraag blijft natuurlijk of je Verstappen en Vandoorne echt wel met elkaar kan en mag vergelijken. Volgens Boutsen, die stiekem hoopt dat Vandoorne Verstappen zal overklassen, alvast wel.

“We zullen over de nieuwe Verstappen spreken. In de Formule 1 gaat dat heel snel. Als hij een paar keer voor Max eindigt, dan spreken we niet meer over Max.”

Volgens Boutsen mogen we ook veel verwachten van Vandoorne zijn eerste F1-seizoen. Daar waar volgens de meesten een plaats in de top tien van het kampioenschap al een enorm succes zou zijn, legt Boutsen de lat al meteen bijzonder hoog.

“Ik zie Stoffel in de top 3 of 4 eindigen, als het slecht gaat in de top 5. Hij kan races winnen en kan misschien zelfs wereldkampioen worden”, klinkt het bij Boutsen.

Een gedurfde uitspraak van Boutsen. Ook dit seizoen kwam de F1-bolide van McLaren immers niet eens in de buurt van het podium. McLaren, en ongetwijfeld ook Stoffel Vandoorne, hoopt alvast dat de ingrijpende reglementswijzigingen er voor zorgen dat McLaren aansluiting kan vinden met de topteams.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België