Stoffel Vandoorne keert terug naar waar zijn F1-carrière begon: Bahrein

04 april 2018 — Komend weekend staat de GP van Bahrein op het programma, de tweede race van het nieuwe F1-seizoen. Voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal Bahrein altijd een bijzondere plaats zijn, Vandoorne maakte daar immers twee jaar geleden zijn F1-debuut.

#OTD in 2016 I made my F1 debut with McLaren at the #BahrainGP! A great day with my first point scored for the teamߑʰߑ̰߇ǰ߇­ #SV2 #McLaren #F1Debut

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Nadat Fernando Alonso twee jaar geleden een huiveringwekkende crash maakte tijdens de openingsrace in Australië moest onze landgenoot Stoffel halsoverkop invallen voor de Spanjaard. Ondanks de enorme druk die er op de schouders van Vandoorne rustte, en ondanks zo goed als geen voorbereidingstijd, finishte Vandoorne tijdens zijn allereerste F1-race meteen in de punten.

Vandoorne heeft dan ook goede herinneringen aan het Bahrain International Circuit.

“Bahrein is een geweldige plek, ik begon er mijn F1-carrière toen ik in 2016 als reserverijder mocht invallen voor Fernando Alonso. Het is door onze aandeelhouders ook een zeer belangrijke race voor ons. De weersomstandigheden zijn er goed en doordat de race er op een later uur wordt verreden is het een buitenbeentje op de kalender.”

Ook tijdens zijn eerste race van het nieuwe F1-seizoen finishte Vandoorne in de punten. Het zorgde voor een enorme mentale boost, zowel bij het team alsook Vandoorne zelf.

“Ik ben zeer blij dat ik na een zeer positief weekend in Australië nu naar Bahrein kan voor de volgende race,” blikt Vandoorne vooruit naar komend raceweekend. “Er heerst een goed gevoel in het team en we werken allemaal enorm hard om dat zo te houden. We weten dat we heel wat werk te doen hebben en dat iedere race heel wat nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.”

Bahrein vormt niet alleen een uitdaging voor het team en de wagen, ook als rijder moet je je aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

“Het voelt altijd speciaal om te racen bij de overgang van dag naar nacht, dat maakt deze grand prix ook zo speciaal. De afstelling van de wagen is in Australië ook helemaal anders. Ik wil daarom dan ook zoveel mogelijk tijd op het circuit doorbrengen zodat ik me samen met de engineers zo goed mogelijk kan voorbereiden,” aldus Vandoorne.

Vandoorne zal alvast hopen dat hij dit jaar meer geluk kent dan vorig jaar, toen kon onze landgenoot door technische problemen de race zelfs niet aanvatten.

“Vorig jaar had ik op het vlak van de betrouwbaarheid enorm veel pech. Hopelijk ken ik dit jaar veel meer geluk,” besluit Vandoorne zijn vooruitblik naar komend raceweekend in Bahrein.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België