Stoffel Vandoorne klaar voor knettergek weekend in Japan

03 oktober 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kijkt er naar uit om komend weekend in Japan te racen. Het circuit van Suzuka vormt voor de F1-piloten een serieuze uitdaging en de Japanse fans zorgen steeds voor knettergekke taferelen


“Op het vlak van pure vreugde tijdens het rijden met een F1-bolide is Suzuka één van de meest geweldige circuits ter wereld,” aldus Vandoorne. “Uiteraard staat Spa-Francorchamps, zeker als Belgische rijder, ook bovenaan. Maar op Suzuka beleef je zeker zoveel plezier en het is misschien nog wel iets moeilijker dan Spa.”

Net als Spa-Francorchamps is Suzuka één van de circuits dat bij de rijders zeer geliefd is en dat omwille van de karakteristieken van het circuit en heel wat bochten die een enorme uitdaging vormen voor de rijders.

“Het is één van de circuits die niet gewoon over één unieke bocht beschikken of over één eigenschap: de eerste sector met de ‘Esses’ is enorm uitdagend, de ‘Degners’ zijn extreem snel en staan geen fouten toe. ‘Spoon-corner’ is echt een bocht uit de oude doos die constant je in de fout probeert te dwingen. Iedere rondje word je tot het uiterste gedreven.”

Bovenop de uitdagingen van het circuit komen ook nog eens de dolgedraaide Japanse fans die voor knettergekke taferelen en een unieke sfeer zorgen.

“Het volledige raceweekend en de ervaring die je er hebt is altijd surrealistisch en fantastisch. Tijdens mijn seizoen in de Super Formula leerde ik dat de Japanse fans enorm gepassioneerd zijn over motorsport. Tijdens het raceweekend in Suzuka word je overspoelt door positieve en leuke boodschappen. Ik kijk er enorm naar uit, ” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België