Stoffel Vandoorne kroont zich tot GP2-kampioen !!!

11 oktober 2015 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft zich in het Russische Sochi van de GP2-titel verzekerd.


Nadat de rode duivels zich gisteren kwalificeerden voor het EK 2016 in Frankrijk volgde vandaag opnieuw een sportief hoogtepunt voor België. Stoffel Vandoorne werd tijdens de sprintrace van de GP2 in Sochi vierde en verzekerde zich zo van de GP2-titel. Hij is de eerste Belg in de geschiedenis van de GP2 die kampioen wordt.

Vandoorne, die deel uitmaakt van het McLaren Young Driver programma, kreeg begin dit jaar van McLaren de opdracht om de GP2-titel te veroveren. En daar slaagde hij met glans in. Nog nooit haalde iemand in de GP2 immers zoveel punten, poleposities en overwinningen als Stoffel Vandoorne. Zelfs Lewis Hamilton kwam tijdens zijn GP2-carrière niet eens in de buurt. Om maar te zeggen dat onze landgenoot een ongelooflijk talent is en echt wel een racezitje in de Formule 1 verdient.

GP2-kampioen worden was een vereiste om in 2016 kans te maken op een fel begeerd racezitje in de Formule 1. Dat heeft Stoffel Vandoorne op een indrukwekkende wijze gedaan, al is het maar de vraag of het voldoende is om ook daadwerkelijk een racezitje in de Formule 1 te bemachtigen. Het aantal racezitjes in de Formule 1 dat nog vrij is, is immers beperkt en naast talent spelen ook nog heel wat andere aspecten een rol, niet op zijn minst het financiële.

Vandoorne hoopte om volgend seizoen het tweede racezitje bij McLaren-Honda te bemachtigen. Het zag er lange tijd immers naar uit dat Jenson Button zijn afscheid van de Formule 1 zou aankondigen. Het tegenovergestelde bleek echter waar want vorige week kondigde Jenson Button aan dat hij ook in 2016 voor McLaren zal racen. Het verhoopte racezitje naast Fernando Alonso bij McLaren-Honda is dus geen optie meer.

Dan maar een racezitje bij het Lotus F1 team dat wordt overgenomen door Renault? Waarschijnlijk geniet een Franse racepiloot daar de voorkeur, maar kansloos is Vandoorne niet. Cédric Vasseur, de teambaas van Stoffel Vandoorne in de GP2, zou immers mogelijk een belangrijke rol gaan spelen bij Renault. Dat zou de deur op een kier kunnen zetten voor Vandoorne.

Ook het nieuwe Haas F1 team, dat in 2016 haar debuut zal maken behoort tot de mogelijkheden, net als het Manor F1 team. Voorlopig blijft het echter koffiedik kijken of Vandoorne volgend seizoen geheel verdiend zijn F1-debuut zal mogen maken.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België