Stoffel Vandoorne mag nieuwe Mercedes Formule E-bolide testen

01 augustus 2019 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mag deze week opnieuw de nieuwe Formule E-bolide van Mercedes testen.

Het Formule E-seizoen 2018-2019 zit er ondertussen op maar voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne betekent dat niet dat hij stil mag zitten. Na zijn debuutseizoen bij HWA Racelab is Vandoorne nu volop betrokken bij het voorbereiden van het officieel debuut van Mercedes in de Formule E.

Het nieuwe Mercedes-Benz EQ Formula E team houdt deze week een vierdaagse test op het circuit van Mallorca en daarbij komen twee voormalig F1-piloten in actie.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mocht in maart al de shakedown van de nieuwe Mercedes Formule E-bolide doen. Daarna volgde ook nog een test op het Autodromo Riccardo Paletti in Varano.

Ook nu mag Vandoorne deelnemen aan de vierdaagse test op het circuit van Mallorca. Naast Vandoorne zal ook voormalig F1-piloot Esteban Gutierrez, momenteel simulatorrijder voor Mercedes, in actie komen.

Vandoorne en Gutierrez worden vervoegd door Mercedes DTM-rijder Edoardo Mortara. Mortara zal volgend seizoen ook voor Venturi in de Formule E rijden.

Wie er volgend jaar voor het Mercedes-Benz EQ Formula E team zal rijden is nog niet geweten. De kans dat Stoffel Vandoorne deel gaat uitmaken van het team lijkt echter groot.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-Benz EQ FE Team (@mercedesbenzeqfe) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België