Stoffel Vandoorne: “McLaren heeft op me gekauwd en me daarna uitgespuwd”

10 april 2019 — Voormalig hoofdmecanicien bij McLaren, Mark Priestley, vult zijn dagen tegenwoordig onder andere met boeken schrijven, TV-programma’s presenteren en vloggen. Het is in die laatste hoedanigheid dat hij een vraag beantwoordde over onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@stoffvandoorne) op

Tijdens zijn vlog kreeg de Priestley de vraag waarom McLaren Vandoorne geen rol als simulatorpiloot had aangeboden. Hij antwoordde als volgt: “Ik denk dat de voornaamste reden daarvoor is dat Vandoorne, vermoedelijk, geweigerd zou hebben als ze het hem hadden aangeboden.”

Er is al heel wat inkt gevloeid over de exit van Stoffel Vandoorne bij McLaren, dat hij er geen enkele keer in geslaagd was om Alonso te verslaan tijdens de kwalificaties werd door de Spanjaard bijvoorbeeld zelf ook steeds in de verf gezet en tegen het einde van het seizoen mocht Stoffel Vandoorne beschikken bij McLaren. Hoewel het niet helemaal zijn fout was werden de verwachtingen niet ingelost.

Priestley wist nog te vertellen dat hij Vandoorne tegen het lijf was gelopen op een Formule E -evenement en dat hij hem de vraag gesteld had hoe hij zelf tegenover zijn afscheid van de Formule 1 stond.

“Ik vroeg hem hoe hij tegenover de Formule 1 stond. Heb je het gevoel dat het je mee de hoogte heeft ingenomen en je daarna heeft uitgespuwd in die korte tijd? Het is een behoorlijk brutale ervaring geweest, hoe voel je je daarover?”

“Vandoorne antwoordde: ‘De F1 is goed, ik heb geen problemen met de F1. Ik heb wel het gevoel dat McLaren op me gekauwd heeft en me daarna heeft uitgespuwd,’” aldus Priestley.

“Ik kan wel zien dat Fernando heel wat aandacht gekregen heeft in dat team,” gaat de Brit verder. “Helaas heeft Stoffel, die een geweldige rijder is, daar het gelag voor betaald en kreeg het gevoel dat hij tweede keuze was.”

“Ik vermoed dat indien McLaren hem een rol in de simulator zou hebben aangeboden, en het is ook goed mogelijk dat ze dat gedaan hebben achter de schermen, hij de functie niet aangenomen zou hebben.”

“Wat Mercedes betreft is het misschien wel een mooie kans om terug in de Formule 1 te komen in de toekomst, wie weet?”

“Nu doet hij Formule E en daar geniet hij echt van. Toen ik hem sprak hield hij echt van FE, hij heeft het nog niet helemaal onder de knie maar het heeft zijn liefde voor de autosport weer nieuw leven ingeblazen.”

“Dat zeggen veel mensen als ze in de FE-paddock aankomen,” besloot Priestley.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België