Stoffel Vandoorne na motorprobleem: “Motorwissel was reeds gepland”

25 januari 2016 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne moest vandaag zijn McLaren MP4-30 vroegtijdig parkeren tijdens de eerste testdag van de regenbandentest.


McLaren koos ervoor om Stoffel Vandoorne als reserverijder van het team een extra kans te geven op wat F1-kilometers. Vandoorne mag dan ook van McLaren de tweedaagse regenbandentest voor Pirelli afwerken.

Vandoorne reed tijdens die eerste testdag 89 ronden op het circuit van Paul Ricard, alvorens een motorprobleem ervoor zorgde dat zijn testdag erop zat. Ook tijdens het seizoen 2015 werd McLaren meermaals geconfronteerd met motorproblemen.

“We hadden een motorprobleem,” zei Vandoorne na afloop van de eerste testdag. “Het team vroeg mij om de wagen aan de kant te zetten, waardoor de dag erop zat.”

“Al de teams rijden sowieso met de motoren van vorig jaar. Ik weet niet juist hoeveel kilometer er al met mijn motor was gereden.”

“We gingen sowieso de motor tussen beide testdagen wisselen. Jammer genoeg gaf hij nog voor het einde van de dag de geest,” besluit Vandoorne.

Morgen komt onze landgenoot opnieuw in actie. Hopelijk kent Vandoorne dan iets meer geluk.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaStoffel VandoorneMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië