Stoffel Vandoorne na podiumplaats in Le Mans: “Een geweldige eerste ervaring”

17 juni 2019 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte tijdens zijn debuut in de 24u van Le Mans meteen op het podium. Een schitterend resultaat na een ijzersterke eerste deelname aan de legendarische race.

Dit bericht bekijken op Instagram

WE DID IT! After 24H of RACING we finished 3rd in Le Mans! What a crazy race! Thanks to everyone at SMP and my team mates @vitalypetrov @aleshin_official for the amazing job. I AM coming back! #LeMans

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Na een erg moeilijke periode in de Formule 1, en een zwaar seizoen in de Formule E, blijkt Vandoorne zijn eerste kennismaking met het World Endurance Championship (WEC) een groot succes.

Tijdens zijn eerste race in het WEC eindigde Vandoorne voor eigen publiek tijdens de 6u van Spa meteen op het podium, iets dat hij knap herhaalde tijdens de 24u van Le Mans, waar de concurrentie en strijd nog groter zijn.

“Het was mijn eerste ervaring in Le Mans en het was een geweldige,” zei Vandoorne nadat hij op het podium finishte.

“Eerst en vooral wil ik Boris Rotenberg en SMP Racing bedanken voor de kans die ik kreeg om aan het WEC deel te nemen. Ik mocht een eerste keer proeven in Spa en we behaalden daar het podium.”

“Vervolgens herhaalden we dat hier en daar ben ik zeer blij mee. Het was echt een zeer moeilijke race. We hadden een goede snelheid, zeker wanneer het er toe deed. We hadden ook enkele zware gevechten op de baan en ik denk dat ik uit de problemen ben gebleven, wat het belangrijkste doel voor ons was.”

“Ik ben zeer blij met mijn eerste ervaring in Le Mans en ik hoop dat ik nog kan terugkeren,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België