Stoffel Vandoorne na test in Japanse Super Formula: “Van elke seconde genoten”

25 november 2015 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne testte vandaag in de Japanse Super Formula en daar was hij na afloop erg enthousiast over.


Stoffel Vandoorne werd dit seizoen op zeer dominante wijze GP2-kampioen. Toch was dit niet voldoende om voor volgend jaar een racezitje in de Formule 1 te bemachtigen. In de plaats daarvan is Vandoorne bij het McLaren-Honda F1 team bevestigd als reserve- en testrijder.

Vandoorne wil daarnaast echter ook graag actief blijven in een andere raceklasse en daarvoor kijkt hij momenteel vooral naar de Japanse Super Formula. Vandaag nam Vandoorne deel aan een rookietest, al liep die niet van een leien dakje.

Hij mocht vandaag voor het eerst in zijn carrière op het circuit van Suzuka rijden, en dat zorgde voor heel wat enthousiasme. Maar dat enthousiasme kreeg toch ook een flinke deuk. Net als de F1-motor van Honda in de F1, kreeg ook de Honda-motor in zijn wagen van de Japanse Super Formula problemen. Toch was Vandoorne tevreden over zijn test.

“Het was een zeer leuke ervaring met de Super Formula-wagen. Het was door de technische problemen geen eenvoudige dag maar ik heb van elke seconde genoten,” zei Vandoorne op twitter.

Stoffel Vandoorne reist nu af naar Abu Dhabi waar dit weekend net als in de Formule 1 het laatste raceweekend van de kalender plaatsvindt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België