Stoffel Vandoorne na traagste tijd in kwalificatie: “We zijn gewoon te traag”

11 november 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne geraakte gisteren tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië niet verder dan de traagste tijd. Volgens Vandoorne is zijn resultaat tekenend voor het ganse raceweekend van McLaren in Interlagos.


“Het is tot dusver niet ons beste weekend,” aldus Vandoorne. “Tijdens de oefensessie ‘s ochtends zagen we al dat we nooit echt over de nodige snelheid beschikten en jammer genoeg werd dat tijdens de kwalificatie bevestigd. We lijken ook nooit echt te kunnen profiteren van natte weersomstandigheden aangezien het voor ons nooit op het juiste moment regent.”

Voor een redelijk resultaat hoopt Vandoorne dat de weersomstandigheden tijdens de race een handje toesteken, anders belooft het voor McLaren en Vandoorne een erg moeilijke race te worden.

“We zullen zien wat we tijdens de race kunnen doen. We hebben tijdens de race niets te verliezen en hopelijk zorgt het weer ervoor dat we een gokje kunnen wagen. Het zal waarschijnlijk onze enige mogelijkheid zijn om vooruitgang te boeken. We zijn hier immers gans het weekend al niet echt competitief geweest.”

“In Mexico speelde de bandendegradatie in ons voordeel maar dat lijkt hier niet het geval te zijn. Hopelijk kan het weer ons dan ook een beetje helpen,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België