Stoffel Vandoorne na twee moeilijke seizoenen bij McLaren: “Een positieve ervaring”

04 november 2018 — Ondanks de moeilijke tijd die Stoffel Vandoorne tijdens zijn twee F1-seizoenen bij McLaren heeft beleefd is Vandoorne McLaren enorm dankbaar voor de kansen die hij van het team gekregen heeft, zo laat hij weten tijdens een interview met 'Motorsport.com'.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

In 2013 zag het er allemaal bijzonder goed uit voor Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot was erg succesvol in de lagere raceklassen en werd opgenomen in het McLaren Young Driver Programma. McLaren behoorde toen niet meer tot de absolute top maar was het jaar voordien nog derde geworden in het constructeurskampioenschap en was in staat om voor overwinningen te strijden.

De voorbije twee seizoenen mocht Vandoorne voor datzelfde McLaren F1 team rijden maar in tegenstelling tot 2012 was McLaren nu een renstal in crisis. De twee seizoenen bij McLaren waren eerder een lijdensweg voor Vandoorne maar desondanks blikt Vandoorne positief terug op zijn twee seizoenen in de F1 bij McLaren.

“Ik zie het nog altijd als een heel positieve ervaring,” antwoordde Vandoorne op de vraag of hij vindt dat de Formule 1 is tegengevallen. “Het blijft nog altijd de Formule 1, een van de moeilijkste kampioenschappen in de wereld.”

Vandoorne heeft zoveel mogelijk proberen te genieten van zijn periode in de Formule 1, ook al was het een bijzonder moeilijke tijd bij McLaren. Datzelfde McLaren speelde echter ook een belangrijke rol in de carrière van onze landgenoot en daarvoor is en blijft hij McLaren enorm dankbaar.

“Ik heb een goede tijd hier gehad en er heel veel vrienden aan overgehouden. En het is ook uiteindelijk dankzij McLaren geweest dat ik de kans heb gekregen om in de Formule 1 te rijden, nadat ze me ook hadden gesteund in de GP2 en Super Formula.”

Ondanks de breuk met McLaren, en de overstap naar de Formule E bij een door Mercedes gesteund team, denkt Vandoorne dat hij ook in de toekomst nog een goede relatie met McLaren zal onderhouden.

“Ze hebben een grote rol gespeeld in mijn carrière. Maar aan het einde van dit seizoen komt er een einde aan onze tijd samen. Ik denk dat de relatie met McLaren altijd wel goed zal blijven,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België