Stoffel Vandoorne na zijn laatste F1-race: “Veel politieke spelletjes bij McLaren”

27 november 2018 — Volgens onze landgenoot Stoffel Vandoorne speelden er zich bij het McLaren F1 team heel wat politieke spelletjes af. Daarnaast meent Vandoorne dat hij op sommige momenten van het team niet voldoende steun kreeg.


Na twee erg moeilijke seizoenen bij McLaren neemt Vandoorne afscheid van de Formule 1 en maakt hij de overstap naar de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Voor Vandoorne begint daarmee een nieuw hoofdstuk in zijn autosportcarrière maar voorafgaand daaraan blikte hij nog eens terug op zijn periode in de F1 bij McLaren.

“Jullie hebben niets gezien van wat er zich achter de schermen afspeelde, al de politieke spelletjes,” vertelde Vandoorne tegenover ‘La Dernière Heure’. 

“Ik kan niet alles vertellen maar misschien kunnen jullie het zich inbeelden. Persoonlijk heb ik echter geen spijt, ik heb mijn uiterste best gedaan.”

Een andere opvallende uitspraak van Vandoorne is dat hij meent te weinig steun van het team te hebben gekregen, vooral toen er twijfels kwamen.

“Wat ik op sommige momenten het meeste miste was het gevoel dat het team me vertrouwde. Het is niet altijd eenvoudig om te presteren en je uiterste best te doen wanneer je weet dat ze tegelijkertijd met andere rijders aan het onderhandelen zijn. Ik heb echter niet opgegeven en eindigde het seizoen met enkele goede races.”

Midden december verschijnt Stoffel Vandoorne aan de start van zijn eerste race in de Formule E. Vandoorne blijft echter verbonden aan de F1 door zijn rol van simulatorrijder bij het Mercedes F1 team. Sommigen stellen zich nu dan ook al de vraag of we Vandoorne ooit zullen terugzien in de Formule 1.

“Ik weet het niet. Soms heeft het leven verrassingen in petto. Misschien zien we elkaar hier ooit opnieuw,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België