Stoffel Vandoorne neemt het op voor Sirotkin

23 januari 2018 — Velen denken dat Sergey Sirotkin zijn zitje bij Williams te danken heeft aan de roebels van de Russische oligarch Boris Rotenberg en zijn bank SMP. Stoffel Vandoorne wil dat beeld nuanceren en neemt het op voor de jonge Rus.


Sirotkin brengt naar verluidt ongeveer vijftien miljoen euro mee naar Williams en dat bedrag is afkomstig van ‘SMP Racing’, de sportieve tak van de gelijknamige bank. Dat is zeker niet onbelangrijk geweest in de keuze van Williams maar Stoffel Vandoorne neemt het op voor de Russische jongeling.

Vandoorne kent Sirotkin van zijn periode uit de GP2 in 2015 en wil benadrukken dat de 22-jarige Rus zijn zitje bij Williams zeker niet gestolen heeft.

“Williams heeft een goed beslissing genomen,” aldus Vandoorne in ‘La Derniere Heure’.

“Ik ken Sergey vanuit de voorbereidende raceklassen en ik kan bevestigen dat het een uitstekende rijder is. Hij is heel snel en hij werkt enorm hard om nog beter te worden. Als ik eerlijk moet zijn is Sergey veel sneller dan de meeste mensen denken,” besluit Vandoorne.

Veel F1-fans waren verontwaardigd en teleurgesteld omdat Sirotkin de strijd om het zitje bij Williams gewonnen heeft van Robert Kubica. De Poolse winnaar van de GP van Canada in 2008 had zich dit jaar een weg teruggevochten naar de F1 na een blessure die hij opliep in een rallycrash in 2011. Daarbij verloor Kubica bijna een onderarm.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België