Stoffel Vandoorne officieel reserverijder bij Mercedes F1 team

14 februari 2020 — Eerder waren er al geruchten en nu is het ook officieel, onze landgenoot Stoffel Vandoorne is benoemd tot reserverijder bij het Mercedes F1 team.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Stoffel Vandoorne moest eind 2018 bij McLaren plaatsmaken voor Lando Norris waarna hij voor HWA Racelab deelnam aan het Formule E-kampioenschap. Na een goed debuutseizoen in de elektrische tegenhanger van de Formule 1 werd Vandoorne door Mercedes benoemd als rijder voor haar Formule E-team.

Vandoorne liet zelf in het verleden meermaals uitschijnen dat de verbondenheid met Mercedes en haar F1-team voor hem persoonlijk erg belangrijk is. In die zin is ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff nog steeds een grote fan van onze landgenoot.

Toto Wolff liet in het verleden immers uitschijnen het bijzonder jammer te vinden dat Vandoorne zijn racezitje bij McLaren en in de Formule 1 verloor. Dat Vandoorne een racezitje bij het Formule E-team van Mercedes kreeg was dan ook een ongelooflijke blijk van vertrouwen in zijn talent.

Vandaag raakte vervolgens bekend dat Stoffel Vandoorne bij het Mercedes F1 team de rol van reserverijder op zich zal nemen, een rol die hij samen met Esteban Gutierrez op zich zal nemen.

Indie Lewis Hamilton of Valtteri Bottas niet kunnen racen zal Vandoorne voor hen invallen. Daarnaast zal Vandoorne ook de nodige testwerkzaamheden alsook simulatorwerk verricht. De Mercedes F1-simulator kent Vandoorne trouwens van vorig jaar want toen was hij officieel simulatorpiloot van het Mercedes F1 team.

De kalender van het Formule E-kampioenschap overlapt drie races met de F1-kalender waardoor Vandoorne niet tijdens alle F1-raceweekends aanwezig zal kunnen zijn. Esteban Gutierrez zal hem dan vervangen.

Vandoorne staat momenteel aan de leiding van het Formule E-kampioenschap. Komend weekend vindt de volgende race in Mexico plaats.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België