Stoffel Vandoorne opnieuw verkozen tot ‘Driver of the Year’

18 december 2015 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft tijdens de RACB Awards opnieuw de award van ‘Driver of the Year’ gewonnen.


Vandoorne kroonde zich dit jaar tot GP2-kampioen en domineerde het GP2-seizoen zoals niemand hem ooit heeft voorgedaan. Uiteraard was dat ook de RACB niet ontgaan en de west-vlaming is dan ook een oververdiende winnaar. Maxime Martin en Wolfgang Reip vooraf eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Stoffel Vandoorne kreeg naast zijn troffee ook een leuk aandenken met een ludieke verwijzing naar zijn zeven overwinningen dit seizoen alsook de recente release van de nieuwe ‘Star Wars-film’.

Ondanks zijn dominant seizoen in de GP2, Vandoorne behaalde bijna twee keer zoveel punten als Alexander Rossi die vice-kampioen werd, moet onze landgenoot komend jaar tevreden zijn met de rol van reserve- en testrijder bij McLaren. Daarnaast hoopt Vandoorne wel actief deel te nemen aan een andere raceklasse. Eind 2016 hoopt Vandoorne ongetwijfeld om eventueel Jenson Button bij McLaren-Honda op te volgen en zo alsnog een racezitje in de Formule 1 te bemachtigen.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België