Stoffel Vandoorne put moed uit oefensessies op vrijdag: “Dit is veelbelovend”

11 november 2017 — Onze landgenoot Stoffel vandoorne blikt positief terug op de eerste oefensessies die gisteren voor de GP van Brazilië werden verreden. Voor Vandoorne was het de allereerste kennismaking met het circuit van Interlagos en die verliep overduidelijk goed.


Net als teamgenoot Fernando Alonso beschikt Vandoorne vanaf Brazilië over een aangepast aerodynamisch pakket met een nieuwe voorvleugel. Dat pakket moet er voor zorgen dat zijn F1-bolide opnieuw een stuk sneller is.

Tijdens de eerste oefensessie reed Vandoorne de achtste tijd en was hij sneller dan Alonso, tijdens de tweede oefensessie moest hij Alonso voor zich dulden en was hij zo’n twee tienden trager dan de Spanjaard. Vandoorne blikt echter tevreden terug en is tevreden met de progressie die wordt geboekt.

“Het was een erg positieve dag. De eerste oefensessie was de eerste keer dat ik op Interlagos reed. We brachten een nieuwe aerodynamisch pakket mee voor mijn wagen dus leerden we dat tijdens de eerste oefensessie kennen en probeerden we zoveel mogelijk daarvan te begrijpen, wat over het algemeen erg goed ging,” aldus Vandoorne.

“De tweede oefensessie verliep iets moeizamer. We probeerden enkele nieuwe instellingen en maakten enkele wijzigingen die niet noodzakelijk de juiste richting uitgingen. Over de lange runs was onze prestatie echter uitermate goed, één van de sterkste tot dusver dit seizoen zou ik zeggen.”

Vandoorne heeft dan ook vertrouwen in het verdere verloop van het raceweekend.

“Alles ziet er goed uit voor de race. We moeten nog wel enkele zaken voor elkaar krijgen maar een goede kwalificatie zou ons in een sterke positie moeten brengen voor zondag,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België