Stoffel Vandoorne reageert: “Ik ben teleurgesteld, dit doet pijn”

03 december 2020 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft via Instagram gereageerd op het feit dat hij Lewis Hamilton komend weekend niet mag vervangen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne)

Vandoorne is naast Formule E-piloot voor Mercedes ook officieel reserverijder bij het Formule 1 team. Onze landgenoot reist daarvoor mee naar een groot deel van de circuits die de Formule 1 aandoet, zo ook naar Bahrein waar komend weekend de voorlaatste F1-race van het seizoen plaatsvindt.

Toen Mercedes maandag liet weten dat Lewis Hamilton positief had getest op het coronavirus en daardoor komend weekend niet kon racen werd Stoffel Vandoorne meteen als één van de belangrijkste kandidaten beschouwd om Hamilton te vervangen.

Als officieel reserverijder van Mercedes zou Vandoorne uiteraard een logische keuze zijn maar er werd ook al snel naar Williams-rijder George Russell gekeken. Dinsdag volgde vervolgens het nieuws dat Russell en niet Stoffel Vandoorne de vervanger van Lewis Hamilton zou zijn.

Onze landgenoot reageerde vandaag voor het eerst op het nieuws dat niet hij maar wel George Russell de vervanger van Lewis Hamilton zal zijn.

“Hey, ik dacht wel dat jullie na het nieuws van de voorbije dagen een update willen,” aldus Vandoorne.

“Eerst en vooral wil ik Lewis een snel herstel wensen en hopelijk zit hij zo snel mogelijk opnieuw in de wagen. Niemand kan hem echt vervangen!”

“Ik ben uiteraard teleurgesteld dat ik dit weekend niet de kans krijg om voor het Mercedes F1 team te rijden. Nadat ik tijdens het jaar naar al de F1-races ben gegaan en zoveel toewijding en tijd heb gespendeerd, fysieke training, toewijding aan dit programma ... dan doet dit pijn!”

“Aan de andere kant respecteer ik de keuze voor George Russell. Hij is een geweldige rijder en verdient deze kans absoluut.”

“Het zijn momenten zoals nu die er voor zorgen dat ik nog meer en beter wil presteren en ik ga alles blijven geven!”

“Bedankt ook allemaal voor jullie vele berichtjes, het was een echte steun en leuk om te zien!”

“Tot op het circuit in Bahrein!”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne)

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België