“Stoffel Vandoorne rijdt volgend jaar in de Formule E”

27 september 2018 — De kogel is door de kerk, Stoffel Vandoorne is op het einde van dit jaar al in de Formule E te bewonderen bij het HWA-team van Hans-Werner Aufrecht, zo bericht de 'RTBF'.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Doordat Stoffel Vandoorne zijn samenwerking met McLaren beëindigd zag op het einde van het seizoen moest hij noodgedwongen op zoek naar een ander zitje voor 2019. Het werd de voorbije weken duidelijk dat het voor hem aartsmoeilijk zou worden om in de Formule 1 te blijven en nu gooit de Formule E dus een reddingsboei.

Het is RTBF dat vandaag met het nieuws naar buiten komt dat Vandoorne volgend jaar met HWA aan de start van het komende FE seizoen zal staan. Het HWA-team zal in 2018-2019 nog zelfstandig aan het kampioenschap deelnemen maar vanaf 2019-2020 zal het als fabrieksformatie van Mercedes aan de start staan.

Op die manier blijft onze landgenoot verbonden aan een grote constructeur en houdt hij zijn kansen op een terugkeer naar de Formule 1 gaaf. RTBF is er zeker van, het is enkel nog wachten op een officiële bevestiging.
 

 
Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België