Stoffel Vandoorne sluit terugkeer naar de F1 ‘voorlopig’ uit

16 november 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne maakt binnenkort de overstap van de Formule 1 naar de Formule E. Na twee teleurstellende seizoenen ligt de focus volledig op de elektrische tegenhanger van de F1. Aan een F1-comeback denkt Vandoorne 'voorlopig' dan ook nog niet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Nog één F1-race rest Vandoorne bij McLaren en dan zit zijn F1-carrière er (voorlopig) op. Een nieuw avontuur begint dan in de Formule E. Daarin zal Vandoorne bij HWA aan de slag gaan, een team dat nauwe banden heeft met Mercedes.

“Ik begin aan een nieuwe uitdaging en ik kijk er echt naar uit om samen met HWA aan de Formule E deel te nemen,” aldus Vandoorne die in december al zijn eerste Formule E-race zal afwerken. “Ik heb niet echt een pauze deze winter, het gaat rechtstreeks van de Formule 1 naar daar.”

“Ik wil het daar zo goed mogelijk doen, dus wat er ook in de toekomst gebeurt, dat valt moeilijk te zeggen.”

Vandoorne moet zijn laatste race in de Formule 1 nog afwerken maar tegelijkertijd wordt er al druk gespeculeerd over een mogelijke comeback. Daaraan wil Vandoorne echter nog niet denken.

“We hebben gezien dat de rijdersmarkt in de Formule 1 dit jaar te gek voor woorden was. Het is dan ook moeilijk om te zeggen wat de toekomst zal brengen.”

“Zo’n dingen kunnen in de toekomst opnieuw gebeuren en wie weet hoe dat dan uitdraait? Momenteel focus ik me echter alleen op de Formule E en ik probeer daarin mijn uiterste best te doen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België