Stoffel Vandoorne start GP2-seizoen met indrukwekkende overwinning

18 april 2015 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is het GP2-seizoen op een indrukwekkende manier gestart.


Vandoorne, die deel uitmaakt van het McLaren Young Driver programma, werkt dit jaar zijn tweede seizoen af in de GP2. Vorig jaar, tijdens zijn debuutseizoen won de Kortrijkzaan verschillende races en werd hij meteen vicekampioen. Een opmerkelijke prestatie, maar Vandoorne vertoeft dit jaar dus opnieuw een jaartje in de wachtkamer voor de Formule 1.

En in die wachtkamer voor de Formule 1 heeft Vandoorne maar één doel voor ogen en dat is kampioen worden. Niet gewoon kampioen worden, maar op een indrukwekkende manier kampioen worden, zodat de F1-teams niet langer rond hem kunnen. Want kijk naar vorig jaar, niet de kampioen, maar de derde in het kampioenschap, Felipe Nasr, kreeg een racezitje in de Formule 1. U raadt het al, het nodige sponsorgeld zorgde voor het racezitje in de Formule 1.

En de eerste horde om op een indrukwekkende manier kampioen te worden is vandaag door Stoffel Vandoorne genomen. Vandoorne, die gisteren reeds de polepositie veroverde voor de eerste GP2-race in Bahrein, won vandaag immers op een indrukwekkende wijze.

Vandoorne mocht van op de polepositie vertrekken en slaagde erin om goed weg te komen en zijn leiderspositie te handhaven. Even later kwam echter de safety car op de baan omwille van een zware crash met verschillende wagens in de achtste bocht van het Bahrain International Circuit.

De safety car zorgde ervoor dat Vandoorne zijn strategie om op de medium band te vertrekken in duigen viel want de wagens die op de zachte band waren vertrokken maakten van de safety car handig gebruik om over te schakelen naar de medium band, die langer meegaat. Net als in de F1 moet er verplicht op beide bandencompounds gereden worden, waardoor die rijders nu plots een strategisch voordeel haalden uit de safety car.

Stoffel Vandoorne reed echter een indrukwekkende race. Nadat de safety car-periode werd opgeheven trachtte onze landgenoot om een kloof uit te bouwen met de rijders die reeds hun verplichte pitstop hadden afgewerkt. Met nog tien ronden te gaan zocht onze landgenoot de pits op, waardoor hij terugviel naar de tiende plaats.

Vandoorne ontbond zijn duivels echter en maakte er een spectaculaire inhaalrace van. Amper vijf ronden verder lag onze landgenoot immers reeds opnieuw in de derde positie en was een podiumplaats een feit. Met amper nog een ronde te gaan slaagde Vandoorne er zelfs in om Rossi, de leider in de race te passeren. Vandoorne heeft daardoor meteen zijn eerste overwinning en de leidersplaats in het GP2-kampioenschap beet.

Een indrukwekkende prestatie van Stoffel Vandoorne die het allerbeste laat vermoeden voor de rest van het GP2-seizoen. Morgen om 13u15 vindt de tweede GP2-race in Bahrein plaats, de zogenaamde sprintrace.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België