logo
 

Stoffel Vandoorne test morgen in McLaren F1-bolide

07 juli 2014 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal morgen een F1-test afleggen in de McLaren F1-bolide.

image
Vandoorne kondigde de test vanochtend zelf aan via Facebook en Twitter. De Kortrijkzaan mag dit seizoen al voor de tweede keer in actie komen tijdens een in-season test. De vorige keer mocht Vandoorne in de week na de GP van Spanje testen op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Onze landgenoot zal morgen mogen plaatsnemen in de McLaren MP4-29, een unieke kans om zich te meten met de overige F1-piloten die morgen in actie komen. Wees er maar zeker van dat Vandoorne deze kans opnieuw met beide handen zal grijpen. Na zijn debuut in de GP2 vormt deze F1-test opnieuw een unieke kans om te proberen McLaren, alsook andere F1-teams, te overtuigen om hem volgend seizoen een racezitje in de Formule 1 te geven.

Bij McLaren geloven ze alvast in zijn talent, anders maak je geen deel uit van het McLaren Young Driver programma. Nu nog afwachten of Vandoorne ook in de laatste stap richting de Formule 1 slaagt en vervolgens ook daadwerkelijk kan doorstoten naar de Formule 1. Het feit dat Vandoorne begeleid wordt door McLaren zorgt er alvast voor dat hij in tegenstelling tot andere jonge racepiloten geen zakken vol sponsorgeld moet zien te verzamelen om enigszins kans te maken op een racezitje.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België