Stoffel Vandoorne test vandaag in Abu Dhabi

29 november 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is deze ochtend begonnen aan zijn laatste test van het F1-seizoen 2017.


Na de laatste GP van het F1-seizoen 2017 vindt er deze week een tweedaagse bandentest van Pirelli plaats waarbij de teams en rijders de kans krijgen om uitvoerig de nieuwe bandencompounds voor het seizoen 2018 te testen.

Dat is nodig want het aantal beschikbare bandencompounds voor droge weersomstandigheden groeit van vijf naar zeven stuks. Daaronder ook een nieuwe extreem zachte bandencompound die nog zachter is dan de ultrasoft waarmee dit seizoen werd gereden: de hypersoft.

Ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne komt vandaag in actie met de McLaren MCL32. Voor Vandoorne is het de laatste kans om te testen alvorens de winterpauze van start gaat. McLaren maakt de overstap naar Renault-motoren in 2018 maar de huidige test dient nog wel met motoren van Honda afgewerkt te worden.

Gisteren zette teamgenoot Fernando Alonso de zesde tijd neer. De Spanjaard kwam echter niet enkel en alleen daarmee in de kijker want nadat er een onderdeel van de wagen afbrak belandde hij met zijn F1-bolide in de muur. Het team kon de wagen echter snel herstellen waardoor de rest van de testdag probleemloos afgewerkt kon worden.

Ook de Pool Robert Kubica zal voor de tweede dag op rij in actie voor het Williams F1 team. Kubica hoopt, na zijn zware rallycrash waarbij hij bijna een hand verloor,  zijn fysieke paraatheid te bewijzen zodat hij eventueel een racezitje bij Williams kan bemachtigen voor het F1-seizoen 2018.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België