Stoffel Vandoorne test vandaag voor de laatste keer in Barcelona

09 maart 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne test vandaag opnieuw voor het McLaren F1 team op het circuit de catalunya.


Aan de reeks teleurstellende testdagen lijkt voor McLaren geen einde te komen. Gisteren kon Fernando Alonso in de McLaren MCL32 opnieuw bijzonder weinig ronden rijden. De rondetijden waren bovendien bijzonder traag. Alonso zijn besttijd was zo’n 3,7 seconde trager dan de snelste ronde die werd gereden.

McLaren moest al minstens vijf motorwissels uitvoeren en daardoor ging dan ook al heel wat kostbare tijd verloren waarin niet getest kon worden. De meeste problemen waren toe te schrijven aan de Honda-motor, dit tot grote frustratie van McLaren. Naast de gebrekkige betrouwbaarheid is McLaren door de Honda-motor zo’n 30 km/u trager op de rechte stukken. De relatie met motorpartner Honda staat dan ook onder zware druk en dat zorgt voor een gespannen sfeer binnen het team.

Het is onder die moeilijke omstandigheden dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne vandaag zijn laatste testdag ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen moet afwerken. Zoals wel vaker de voorbije dagen is er daarbij slechts één doel: zoveel mogelijk kilometers maken.

Teamgenoot Fernando Alonso wist gisteren slechts 46 ronden af te leggen, een groot verschil met Mercedes, dat gisteren maar liefst 149 ronden wist af te leggen. McLaren moet al enkele testdagen optellen om aan dergelijk aantal ronden te geraken.

Moet het nog gezegd worden dat Stoffel Vandoorne tot dusver een verre van ideale voorbereiding voor zijn eerste F1-seizoen heeft gekend?

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België