logo
 

GP2 Duitsland: Stoffel Vandoorne tweede in hoofdrace

19 juli 2014 — Stoffel Vandoorne eindigde de hoofdrace in Hockenheim op dezelfde positie als zijn kwalificatieresultaat. image

Onze landgenoot startte net op dezelfde manier als hij dat deed in Bahrein, toen hij zich ook op de eerste startrace had gekwalificeerd. Hij nam meteen de leiding over van polesitter en kampioenschapsleider Jolyon Palmer. Vandoorne kon ook meteen een kloofje slaan.

Die kloof zag hij echter meteen in de kiem gesmoord door een safety car na een aanrijding tussen Jon Lancaster en Artem Markelov. Het incident betekende ook meteen de opgave voor Markelov. Vandoorne trok na de herstart meteen de lijn van voor de safety car door, maar kon niet verder dan één seconde wegrijden van Palmer.

Na zijn eerste pitstop was Vandoorne de leiding kwijt aan Mitch Evans, die aan een ijzersterke wedstrijd bezig was. Evans was de race immers gestart vanop de vijftiende plaats. Tegelijkertijd maakten ook Stefano Coletti en Jolyon Palmer hun pitstop. Coletti was de grootste verliezer na de pitstops, want de Monegask kwam pas als zesde terug de baan op.

Op het einde van de race kwam Vandoorne nog dicht bij Evans, maar hij kwam er niet meer voorbij, mede omdat hij dacht dat hij al terug aan de leiding reed, en daarom niet hoefde aan te vallen op Evans. Voor Evans is dit de tweede overwinning van het seizoen, nadat hij in Silverstone eveneens de hoofdrace op zijn naam schreef.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België