“Stoffel Vandoorne verdient deze kans in de F1”

01 april 2016 — Zowat heel de F1-paddock, op Fernando Alonso misschien na, zal enthousiast gereageerd hebben op het F1-debuut dat Stoffel Vandoorne dit weekend maakt. Ook Bas Leinders is die mening toegedaan.


Bas Leinders, zelf ooit test- en reserverijder bij het Minardi F1 team, beseft als geen ander dat Vandoorne geen ideale voorbereiding heeft gekend voor zijn F1-debuut.

Vandoorne was aan het testen voor de Japanse Super Formula waarna hij normaal rustig zou afreizen naar Bahrein. Pas toen Vandoorne onderweg was van Japan naar Bahrein, waarbij hij maar liefst drie verschillende vluchten dient te nemen, vernam Vandoorne dat hij zijn F1-debuut zou maken en Fernando Alonso in Bahrein moest vervangen.

“Stoffel weet het ook maar pas dat hij dit weekend moet racen. Dat is natuurlijk geen ideale voorbereiding. Je zit ook met het uurverschil tussen Japan en Bahrein”, zei Bas Leinders gisteren bij Radio 1. “En vorige week vloog hij nog eens op en af van Europa naar Japan. Hij is natuurlijk jong en fit, maar dat eist toch ergens zijn tol.”

Dat Vandoorne het verdient om in de Formule 1 te rijden, daarover is iedereen het eens. Heel de F1-paddock gunt het Vandoorne om zijn debuut te maken. Dat hij over het nodige talent beschikt om in de Formule 1 te rijden, dat heeft hij na zijn verbluffend seizoen in de GP2, waarin hij met ruime voorsprong kampioen werd, echt wel bewezen.

“Hij heeft enorm veel talent. Hij stak er vorig jaar met kop en schouders bovenuit in het GP2-kampioenschap en iedereen was het erover eens dat hij een kans in de F1 verdiende,” aldus Bas Leinders. “Wat Stoffel gepresteerd heeft in de GP2 is op het niveau van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Hij wordt ermee vergeleken en heeft het potentieel om ooit wereldkampioen te worden.”

Volgens Bas Leinders zal onze landgenoot, in tegenstelling tot heel wat andere debutanten in de F1, geen eendagsvlieg zijn.

“Hij gaat volgens mij een lange carrière in de Formule 1 tegemoet, maar we moeten wel in het achterhoofd houden dat hij wellicht na deze of eventueel een volgende race weer plaats moet maken voor Alonso,” besluit hij.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België