Stoffel Vandoorne verliest kostbare tijd: “Ik zit met veel vraagtekens”

24 november 2018 — Stoffel Vandoorne werkte vandaag zijn laatste oefensessies op vrijdag af en daarover is onze landgenoot niet tevreden. Vandoorne geraakte immers twee keer niet verder dan een achttiende tijd.


“Het was geen al te beste laatste vrijdag voor mij,” aldus Vandoorne. “We moesten ons doorheen heel wat problemen worstelen en verloren tijdens de tweede oefensessie veel tijd in de garage. Ik heb dan ook nog niet met veel brandstof aan boord kunnen rijden.”

Vandoorne hoopt dat hij tijdens de laatste oefensessie nog wat progressie kan boeken.

“Het was geen optimale dag maar ik hoop dat we op zaterdag alles goed voor elkaar krijgen en een probleemloze dag kennen. Het zou leuk zijn om zo te kunnen eindigen.”

“De voorbije raceweekends kende ik goede races dus hopelijk krijgen we op zaterdag alles goed voor elkaar zodat ik opnieuw een goede race zal hebben.”

De bandenslijtage zal volgens Vandoorne net als de voorbije races een enorme rol spelen tijdens de race.

“Het ziet er naar uit dat het opnieuw tricky wordt met de banden. Gezien ik nog niet met veel brandstof heb gereden zit ik met veel vraagtekens. Ik ga echter proberen te genieten van de race,” blikt Vandoorne vooruit naar de rest van het raceweekend.

“Er is altijd druk, zelfs wanneer het mijn laatste race is, maar ik ga mijn uiterste best doen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België