Stoffel Vandoorne verliest leiding virtueel Formule E-kampioenschap, vandaag beslissende titelrace

07 juni 2020 — Stoffel Vandoorne heeft na een vierde plaats tijdens de virtuele Formule E-race in New York zijn leidersplaats in de 'Formule E Race at Home Challenge' moeten afstaan.

De Duitser Pascal Wehrlein mocht van op de polepositie vertrekken, bleef aan de leiding na de start en reed probleemloos naar de overwinning. Door zijn overwinning neemt Wehrlein ook de leiding over van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Vandoorne kon in de laatste bocht net niet profiteren van een robbertje dat werd uitgevochten tussen Oliver Rowland en Kelvin van der Linde. Die laatste werd hardhandig voorbijgestoken door Rowland maar Vandoorne kon net niet mee profiteren en finishte als vierde.

Met nog een race te gaan heeft Pascal Wehrlein 130 punten. Vandoorne kijkt tegen een achterstand van twaalf punten aan en lijkt nog de enige concurrent van Wehrlein voor de eindzege. Tijdens de laatste virtuele Formule E-race die vandaag wordt verreden op het circuit van Berlijn Tempelhof zijn er dubbele punten te verdienen. De eindstrijd belooft dus nog spannend te worden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België