Stoffel Vandoorne vijfde tijdens ePrix Berlijn, Lucas di Grassi wint

25 mei 2019 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is tijdens de Formule E-race in Berlijn als vijfde gefinisht. Lucas di Grassi won de race en nadert tot op zes punten van de leidersplaats in het kampioenschap.


Sébastien Buemi had zich eerder op de dag van de polepositie verzekerd, vlak voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne die als tweede aan de race begon. Bij de start verdedigde Buemi zijn leidersplaats terwijl Vandoorne al snel zijn tweede plaats aan di Grassi verloor.

Vandoorne bleef vervolgens lange tijd rond de derde plaats meestrijden maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de vijfde plaats. Gary Paffett, de teamgenoot van Stoffel Vandoorne mocht als vierde aan de race beginnen maar viel doorheen de race helemaal terug naar de zestiende plaats.


Lucas di Grassi wist zo’n tweetal ronden ver in de race de leiding te veroveren. Vervolgens reed di Grassi een erg solide race en claimde zo zonder problemen de overwinning.

Buemi slaagde erin Vergen van de tweede plaats te houden terwijl Felix da Costa en Stoffel Vandoorne de top vijf vervolmaakten. Jérôme D’Ambrosio kende een moeilijke race en finishte pas als zeventiende.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België