Stoffel Vandoorne vijfde tijdens kwalificatie 6 uur van Spa-Francorchamps

03 mei 2019 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft zich als vijfde gekwalificeerd voor de 6 uur van Spa-Francorchamps die dit weekend plaatsvindt op het legendarische F1-circuit.


Toyota domineerde ook op het circuit van Spa-Francorchamps de kwalificatie. De Brit Mike Conway veroverde de polepositie en teamgenoot Kamui Kobayashi reed de tweede tijd. Daardoor veroverden ze met hun gecombineerde tijd de polepositie.

Ook de tweede positie ging naar Toyota met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima die een halve seconde moesten toegeven. Buemi en Nakajima delen die wagen met tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso.

Op de derde startplek zien we de eerste wagen van het Russische SMP Racing met Sergey Sirotkin en Egor Orudzhev. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne veroverde samen met Vitaly Petrov de vijfde plaats op de startgrid.

“Tussen ons en Rebellion is het erg nipt, er zal dan ook stevig gestreden worden,” aldus Vandoorne tegenover ‘Motorsport.com’, die dus stiekem hoopt om het podium te kunnen strijden. Finishen is echter het eerste doel.

“We zullen eerst en vooral moeten zien te finishen. Dat is het belangrijkste doel, ik wil ook leren hoe ik door het verkeer moet zien te geraken.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België