Stoffel Vandoorne voorlopig nog geen GP2-kampioen

10 oktober 2015 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft zich tijdens de eerste GP2-race in Rusland nog niet kunnen verzekeren van de titel.


Stoffel Vandoorne mocht de eerste van twee GP2-races in Rusland van op de tweede plaats op de startgrid aanvatten. Vandoorne maakte echter een slechte start, waardoor hij terugviel naar de vijfde plaats.

Tijdens de eerste ronde was het echter meteen prijs. Verschillende wagens crashten tegen de tec pro barriers, waardoor de race werd stilgelegd. De gecrashte wagens werden weggetakeld worden en de tec pro barriers hersteld. Dat vroeg heel wat tijd, waardoor de invallende duisternis er voor zorgde dat de race werd ingekort tot amper 15 ronden.

Nadat de race achter de safety car werd herstart wist Vandoorne zich geleidelijk aan van op de vijfde plaats naar een voorlopige leidersplaats te knokken. Vandoorne moest echter zijn verplichte pitstop nog maken, waarna hij terugviel naar de derde plaats, achter Alexander Rossi en Pierre Gasly.

Vandoorne ziet zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap met enkele punten verkleinen maar onze landgenoot kan morgen tijdens de tweede race alsnog de GP2-titel in de wacht slepen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België