“Stoffel Vandoorne werd blootgesteld naast Fernando Alonso”

17 oktober 2017 — Eric Boullier zegt dat Stoffel Vandoorne aan het begin van het seizoen werd blootgesteld met Fernando Alonso als teamgenoot bij McLaren. Nu heeft Vandoorne echter meer vertrouwen, aldus de teambaas bij McLaren.


Stoffel Vandoorne reed zich de afgelopen races in de kijker en heeft ook teamgenoot Alonso ingehaald in het kampioenschap. Zijn beste resultaat tot dusver is een zevende plaats in zowel Singapore als Maleisië.

Teambaas Eric Boullier zegt dat Vandoorne sinds juni zijn rijstijl heeft aangepast, waardoor hij nu zijn problemen met de banden de baas is.

Wanneer Autosport aan de Franse teambaas uitleg vroeg bij de betere prestaties van Vandoorne, antwoordde hij kort: “Hard werken, vertrouwen en talent.”

“Aan het begin van het seizoen werd hij erg blootgesteld aan zijn teamgenoot, Fernando Alonso, een tweevoudig wereldkampioen”, gaat Boullier verder. “Elke jonge rijder van de afgelopen vijf jaar die nieuw is in de Formule 1 heeft een periode gehad, net zoals Stoffel, om zich aan te passen aan de Formule 1.”

“Als je in een kleiner team rijdt, dan is het rustiger. Maar als je voor McLaren racet, naast Fernando Alonso, dan is het natuurlijk moeilijker.”

“Sinds juni is de aanpak veranderd, onze aanpak met Stoffel en zijn aanpak met ons. We hebben gewerkt aan zijn manier van rijden en het begrijpen van de banden. Nu heeft hij het vertrouwen, wat hij nodig heeft om alles uit zijn wagen te halen. Dat is dan ook waarom je nu de Stoffel ziet die iedereen verwachtte te zien.”

Ook Stoffel Vandoorne zegt dat hij een betere samenwerking heeft met McLaren, waardoor hij nu vertrouwen heeft in de wagen.

“De manier waarop ik samenwerk met het team en de ingenieurs is veel verbeterd”, zegt Vandoorne. “We hadden de mogelijkheid om meer tijd te spenderen op het circuit, waardoor we konden begrijpen wat ik nodig had van de wagen. Nu heb ik het vertrouwen dat alles zal werken en dat is een goed gevoel. Ik voel me comfortabel in de wagen en ik kan doen wat ik wil doen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België