Stoffel Vandoorne wil komend seizoen voor de Formule E-titel strijden

26 augustus 2020 — In een uitgebreid interview met 'GPUpdate' laat onze landgenoot Stoffel Vandoorne verstaan dat hij volgend jaar voor de titel in de Formule 1 wil gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Celebrating the first fully electric motorsport win in 126 years of @mercedesbenz ⚡️ߏ† #MondayMemories ߥ° #wedrivethecity #ABBFormulaE #BerlinEPrix #SeasonSixFinale #drivenbyEQ

Een bericht gedeeld door Mercedes-Benz EQ FE Team (@mercedesbenzeqfe) op

Vandoorne eindigde zijn tweede seizoen in de Formule E op een hoogtepunt. Tijdens de laatste race in Berlijn slaagde Vandoorne er immers in om de polepositie te behalen en vervolgens zijn eerste overwinning in de Formule E te behalen.

Het voorbije seizoen wist Antonio Felix da Costa met een ruime voorsprong de titel te veroveren, dit terwijl het daarachter allemaal veel dichter op elkaar zat. Dankzij zijn overwinning tijdens de laatste race wist Vandoorne op te klimmen in het klassement en zich tot vice-kampioen te kronen.

“We hebben in ons eerste seizoen een race gewonnen en een paar keer op het podium gestaan,” blikt Vandoorne tegenover ‘GPUpdate’ terug op zijn eerste Formule E-seizoen in dienst van het Mercedes-fabrieksteam.

“Hopelijk kunnen we volgend seizoen regelmatiger meedoen voor de zege en kunnen we onze snelheid bevestigen. Als we dat kunnen doen, dan is alles mogelijk.”

Na een sterk en leerrijk seizoen bij het fabrieksteam van Mercedes hoopt Vandoorne volgend jaar effectief voor de titel te kunnen strijden.

“Het is voor mij zo’n onvoorspelbaar kampioenschap dat het moeilijk is om nu te zeggen waar we volgend seizoen exact zullen staan. Maar ik ben tevreden met het seizoen dat we hebben afgewerkt, ook van mijn kant. Hopelijk kunnen we volgend jaar voor de titel strijden,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België