Stoffel Vandoorne wil positieve lijn doortrekken in Japan

04 oktober 2017 — Komend weekend staat de Grote Prijs van Japan op het programma en dat is niet onbelangrijk voor Stoffel Vandoorne die voor een team rijdt met een Japanse motorleverancier.


Het circuit van Suzuka is meer dan zomaar een thuisrace voor Honda, het circuit kwam er in 1962 in opdracht van stichter Soichiro Honda en de Japanse autobouwer is tot op heden nog steeds de eigenaar ervan.

Stoffel Vandoorne zal dit weekend voor het eerst mogen ervaren hoe het voelt om met een Formule 1-bolide over Suzuka te razen. Gezien hij vorig jaar nog actief was in de Japanse ‘Super Formula’ is de baan geen onbekend terrein voor hem maar het feit dat hij dit jaar met een F1 zal aantreden maakt het extra speciaal voor onze landgenoot. Vandoorne kijkt dan ook erg uit naar dit raceweekend.

Met twaalf punten uit de laatste twee races zakt Vandoorne vol vertrouwen af naar Japan en hij hoopt om die positieve lijn door te trekken.

“Singapore en Maleisië hebben me een echte boost gegeven,” vertelt Vandoorne op de website van McLaren. “We waren elke sessie goed bij de les en we hebben elke keer het maximale uit ons pakket weten te halen. We weten al het hele seizoen dat er veel potentieel is maar om de één of andere reden kwam het er nooit uit. Die twee opeenvolgende goede resultaten hebben ons vertrouwen gegeven en ik kijk er naar uit hoe we het in Japan zullen doen.”

Toch beseft de Rumbekenaar dat het niet gemakkelijk zal worden want het circuit van Suzuka zal de zwakke plekken van zijn McLaren meer blootleggen dan de voorbije twee races.

“Suzuka is een veeleisende baan, meer dan Sepang, en het vergt veel pure kracht. Het is een voordeel dat het niet de allereerste keer is dat ik naar dit circuit kom, ik heb hier namelijk al een paar keer getest en geracet. De laatste keer dat ik hier was met de Super Formula heb ik de race gewonnen. Samen met de monteurs zijn we hard aan het werken om deze race voor te bereiden. Ik hoop dat we de positieve lijn kunnen doortrekken en weer een sterk weekend afwerken,” besluit Vandoorne.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België