Stoffel Vandoorne wil schitteren tijdens Formule E-race in Chili

18 januari 2020 — Na twee podiumplaatsen tijdens het eerste raceweekend van het nieuwe Formule E-seizoen in Saudi-Arabië kijkt onze landgenoot Stoffel Vandoorne enorm uit naar de Formule E-race in Santiago.

“We hebben een redelijk lange pauze gehad sinds de eerste twee races van het seizoen in Saudi-Arabië,” vertelt Stoffel Vandoorne in de vooruitblik naar het tweede raceweekend in het Formule E-seizoen 2019-2020.

“Het lijkt eeuwen geleden te zijn dus ik kijk er enorm hard naar uit om opnieuw te racen.”

Het tweede raceweekend van het Formule E-seizoen vindt plaats in Chili. Vorig jaar vormde de Formule E-race in Santiago een enorme uitdaging voor de rijders en de wagens en dat zal volgens Vandoorne ook dit jaar het geval zijn.

“Santiago zal een enorme uitdaging voor ons vormen. Vorig jaar was het er extreem warm en het ziet er naar uit dat dit ook dit jaar het geval zal zijn. Het is één van de zwaarste races van het seizoen, zeker op het vlak van het overwinnen van de hitte die de rijders, de wagens en de batterijen enorm zwaar belast.”

“Ik hoop dat we onze prestatie van in Diriyah kunnen herhalen, we hadden daar een fantastisch debuut.”

Stoffel Vandoorne staat door zijn sterke prestatie tijdens het openingsraceweekend tweede in het kampioenschap, op vijf punten van leider Alexander Sims.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België