logo
 

Stoffel Vandoorne wint laatste race in de Japanse Super Formula

30 oktober 2016 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft op een schitterende manier afscheid genomen van de Japanse Super Formula. Vandoorne won immers de laatste race van het seizoen.


Het slot van het seizoen in de Japanse Super Formula werd afgewerkt in Suzuka, waar tijdens het laatste raceweekend twee races werden afgewerkt. Yuhi Sekiguchi kwam als leider in het kampioenschap naar Suzuka maar kende een dramatisch raceweekend.

Tijdens de eerste race eindigde Sekiguchi buiten de punten. Hij tikte Stoffel Vandoorne aan, waardoor onze landgenoot spinde en eveneens tijdens de eerste race geen punten kon behalen. Yuji Kunimoto won de eerste race en werd plots de grote kanshebber op de titel.

Vandoorne won enkele uren na de teleurstellende eerste race de tweede race op het circuit van Suzuka. Voor Vandoorne was het zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder dit jaar won Vandoorne in de Japanse Super Formula ook al de race op het Okayama International Circuit. Kunimoto finishte als achtste en dat was voor de Japanner voldoende om zich de titel toe te eigenen.

Door zijn overwinning eindigt Vandoorne tijdens zijn debuutseizoen in de Japanse Super Formula als vierde in het kampioenschap, op zes punten van Kunimoto. De titel was voor Vandoorne nooit echt het doel, wel actief blijven racen ter voorbereiding van een eventueel racezitje in de Formule 1 in 2017.

Dat is dus gelukt want Vandoorne heeft ondertussen inderdaad een racezitje in de Formule 1 bemachtigd. Volgend seizoen zal Vandoorne immers samen met de Spanjaard Fernando Alonso het rijdersduo bij het McLaren-Honda F1 team vormen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel Vandoorne

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België