“Stoffel Vandoorne wordt opgenomen in het Mercedes F1-team”

23 oktober 2018 — De voorbije dagen waren er al geruchten en nu is er ook bevestiging, onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal een rol op zich nemen in het Mercedes F1 team.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Neen, een grootse aankondiging was er niet. Maar Stoffel Vandoorne zal wel degelijk een rol opnemen in het Mercedes F1 team en meer bepaald door tijd in de F1-simulator door te brengen.

Eerder deze maand werd Vandoorne bevestigd als rijder bij het ­Formula E-team van HWA is nauw verbonden met Mercedes en werkte dit seizoen de DTM af. In de Formula E zal het officieus het fabrieksteam van Mercedes voorafgaan.

Maar er is dus meer dan dat racezitje van Stoffel Vandoorne bij HWA. Na de geruchten van de voorbije dagen in Amerika bevestigde een woordvoerder van Mercedes tegenover ‘Het Nieuwsblad’ dat Stoffel Vandoorne wel degelijk tijd in de simulator van Mercedes krijgt.

Nadat Vandoorne aan de kant werd geschoven door McLaren had Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff volgende opmerkelijke uitspraak gedaan: “Als ze bij McLaren zo idioot zijn om Stoffel geen contract aan te bieden, dan doe ik het wel.”

Er werd vervolgens wat gelachen met die uitspraak want Mercedes zou nooit Bottas, laat staan Hamilton, aan de kant schuiven om Vandoorne een racezitje te geven. Wel waren er andere mogelijkheden en op dat vlak heeft Toto Wolff dus wel degelijk woord gehouden.

“Stoffel heeft een interessant profiel”, aldus Bradley Lord, de rechterhand van Toto Wolff en woordvoerder van het Mercedes F1-team, tegenover ‘Het Nieuwsblad’. “Hij heeft ervaring met de F1 en is actief in een kampioenschap dat hem tijd laat om tijdens grand prix-weekends in onze Britse thuisbasis op de F1-simulator actief te zijn.”

Tijd in de F1-simulator doorbrengen komend seizoen en op die manier de deur op een kier houden voor een eventuele F1-comeback? Invallen tijdens F1-tests zit er dan weer niet meteen in, daarvoor zijn de testdagen in de aanloop naar een nieuwe F1-seizoen te kostbaar geworden.

“Ik zie niet in hoe dat zou kunnen,” aldus de woordvoerder van het Mercedes F1-team. “Testdagen in de F1 zijn beperkt, en onze titularissen en testrijders krijgen daarbij uiteraard voorrang. Maar zeg nooit nooit.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België