Stoffel Vandoorne wordt simulatorrijder bij Mercedes F1-team: “Dit is een mooie kans”

22 november 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal naast zijn deelname aan de Formule E volgend jaar ook de officiële simulatorrijder bij het Mercedes F1 team zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door HWA AG (@hwaag_official) op

Enkele weken geleden waren er al geruchten dat Stoffel Vandoorne de simulatorrijder bij het Mercedes F1-team zou worden. Onze landgenoot weigerde er toen verder op in te gaan maar nu is het dus officieel. Vandoorne zal de rol van simulatorrijder delen met Esteban Ocon.

In Abu Dhabi zal Vandoorne dit weekend de laatste F1-race uit zijn autosportcarrière tot dusver afwerken. Vandoorne hoopt op het Yas Marina Circuit nog eens sterk te kunnen presteren. Na twee teleurstellende seizoenen bij McLaren maakt Vandoorne echter de overstap naar de Formule E.

In de elektrische tegenhanger van de Formule 1 zal hij voor het door Mercedes gesteunde HWA Racelab racen. Het was Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff die zelf naar Vandoorne belde om hem een racezitje in de Formule E aan te bieden. Daarnaast zal Vandoorne ook dus de rol van simulatorrijder van het F1-team op zich nemen.

“Ik zal verboden zijn aan het F1-project van Mercedes volgend jaar,” bevestigde Vandoorne tegenover reporters in Abu Dhabi. “Ik zal simulatorwerk voor het F1-team van Mercedes doen.”

“Dat is zeker en vast opwindend voor mij, ik ben nog verbonden met de F1-wereld en dat bovendien bij de wereldkampioenen. Het is voor mij een erg interessante overstap.”

“Ik ben er van overtuigd dat ik hen heel wat frisse ideeën zal kunnen aanbrengen maar het zal ook leerrijk zijn om de verschillen te zien aangezien ik in de Formule 1 alleen nog maar met McLaren heb samengewerkt. Het zal dan ook opwindend zijn om me in een nieuwe omgeving te bevinden.”

Volgens Vandoorne is het niet de bedoeling om na bijvoorbeeld één seizoen Formule E terug te keren naar de F1, al geeft hij wel toe dat het belangrijk is om een link met de Formule 1 te onderhouden.

“Het is zeker en vast goed om verbonden te blijven met de F1. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt,” aldus Vandoorne. “Door op deze manier samen te werken met Mercedes zullen ze ook goed kunnen inschatten waartoe ik in staat ben.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België