logo
 

Stoffel Vandoorne zesde tijdens Japanse Super Formula-race in Motegi

21 augustus 2016 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is tijdens de vierde race in het Japanse Super Formula-kampioenschap zesde geworden.

Vandoorne had zich gisteren als negende gekwalificeerd en wist tijdens de race enkele plaatsen goed te maken om uiteindelijk als zesde te finishen. De overwinning ging naar de Japanner Yuhi Sekiguchi.

Sekiguchi mocht de race van op de polepositie aanvatten en wist de concurrentie probleemloos achter zich te houden. De Duitser Andre Lotterer en de Japanner Hiroaki Ishiura vervolledigden het podium.

Naast Vandoorne nam er nog een andere landgenoot deel aan de race in Motegi, Bertrand Baguette. Baguette moest echter na 35 van de 52 ronden opgeven.

Door zijn zesde plaats heeft Vandoorne nu tien punten achter zijn naam staan. Vandoorne klimt in de tussenstand van het kampioenschap naar de negende plaats.

Vandoorne combineert zijn testwerkzaamheden en rol als reserverijder bij het McLaren-Honda F1 team met deelname aan de Japanse Super Formula. Vandoorne wil wil zich op die manier zo goed mogelijk voorbereiden op een eventueel racezitje bij de renstal in 2017. Het McLaren F1 team maakt naar alle waarschijnlijkheid in september haar F1-rijdersduo voor 2017 bekend.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel Vandoorne

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België