“Straf voor Grosjean onterecht”

28 juli 2013 — Felipe Massa is de eerste om te zeggen dat hij niet akkoord is met de drive-through voor Romain Grosjean. image

De Braziliaan werd op uiterst spectaculaire wijze ingehaald door Grosjean in bocht vier. De Lotus-rijder ging helemaal buitenom, door het vuil, om langs Massa te geraken. Maar volgens de stewards ging Grosjean hierbij met alle vier zijn wielen over de witte lijn, en daarop kreeg de Fransman een drive-through. Massa is het hier echter niet mee eens.

“Ik vind het fout als hij de straf uitvoerde die hij kreeg voor zijn inhaalbeweging op mij. Daar was niets mis mee. Ik denk niet dat hij met vier wielen over de witte lijn ging. Volgens mij was het maar met twee wielen. Van mij hoor je in elk geval geen geklaag daarover.” verklaarde Massa na de race.

Over zijn eigen prestatie is Massa echter minder tevreden, al weigert hij de schuld daarvoor op de nieuwe Pirelli-banden te steken. “Ten eerste was de wagen niet competitief op deze omloop, dat was het grootste punt. Teams als Mercedes deden hun werk wel goed met deze banden in deze hete temperaturen, en ze wonnen dan ook de race. Misschien zullen deze nieuwe banden andere teams beter liggen, ik weet het niet. We zullen moeten wachten tot over een paar races op verschillende circuits om daar zeker van te zijn.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België