logo
 

Strafpuntensysteem vanaf 2014

29 juni 2013 — Vanaf komend seizoen is er in de Formule 1 een strafpuntensysteem, dat heeft de World Motor Sport Council beslist.

image
Er was reeds langer een idee om een soort strafpuntensysteem te introduceren in de Formule 1. In de MotoGP wordt er vanaf dit seizoen reeds met strafpunten gewerkt. De World Motor Sport Council liet nu weten dat rijders vanaf volgend seizoen strafpunten zullen krijgen wanneer ze een overtreding begaan.

Voor overtredingen zullen de rijders één tot drie strafpunten krijgen. Die punten blijven vervolgens een jaar geldig. Wanneer een rijder twaalf of meer strafpunten verzamelt dan wordt hij een race geschorst.

Toen de eerste berichten over de mogelijke invoering van een strafpuntensysteem verschenen kwam er redelijk wat kritiek van de rijders. Zij vrezen immers dat er niet op een consistente manier bestraffingen zullen uitgesproken worden en dat er willekeur zal optreden. Ook is er de vrees dat er strafpunten zullen worden uitgesproken voor overtredingen of incidenten waar ze niets aan kunnen doen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België