Stralende Sergio Perez op het podium

12 oktober 2015 — Sergio Perez kon in de slotfase van de GP van Rusland nog profiteren van de aanrijding tussen Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas om zo beslag te leggen op de derde plaats. Voor de Mexicaan is het zijn tweede podiumplaats, voor Force India de derde.


Perez maakte gebruik van de safety car-situatie na de crash van Romain Grosjean om een vroege pitstop te maken. Het zou zijn enige stop zijn en zo moest iedereen die tussen Hamilton en hem wou eindigen voorbij hem. Vettel geraakte makkelijk voorbij de Force India, maar het duurde tot de laatste ronden van de race vooraleer de Mexicaan Valtteri Bottas en Kimi Raikonnen op veel versere banden achter zich aan kreeg. Toen die hem passeerden reed de Fin in de Ferrari zijn landgenoot aan en zo eindigde Perez alsnog op het podium.

“Als je terugkijkt op mijn prestaties zie je dat ik in de vorm van mijn leven ben,” vertelde Checo achteraf. “Ik was al voor de race vol vertrouwen. Ik verwachtte geen podiumplaats, maar ik startte wel goed.”

“Bij de tweede safety car waren wij een van de weinigen die beslisten te pitten. Bij de herstart zat ik wel vast achter Felipe Nasr en Massa. Dus besloot ik samen met het team om mijn banden te sparen en dat heeft gewerkt.”

Alhoewel Perez zijn banden spaarde, had hij het op het einde wel lastig met de snellere Williams en Ferrari.

“Het was moeilijk om Valtteri en Raikkonen achter mij te houden. Ik kon niet laat remmen, want dan zouden mijn banden blokkeren en zou ik een flat spot oplopen. Ik heb dan gezegd als het geen podium is dan moet ik maar voor de punten gaan. En toen crashten zij met elkaar.”

“We zijn nu goed op dreef en ik hoop dat we dat kunnen vasthouden tot het einde van het seizoen.”

Nico Hulkenberg, de teamgenoot van Perez, verliep het veel minder goed. Hulkenberg spinde bij de start in bocht 2, tikte Verstappen aan en werd aangereden door Ericsson die hem niet meer kon ontwijken. Zijn race zat er dus al zeer snel op.

“Bij het aanremmen voor bocht 2 blokkeerde een achterwiel en zo spinde ik,” aldus Hulkenberg. “Dan sta je in het midden van het circuit tijdens de eerste ronde en komt iedereen op je af. Dat is niet het ideale scenario.”

“Het was moeilijk voor Ericsson om mij te ontwijken. Hij reed op mij in en we geraakten in elkaar.”

Ook voor Ericsson was het geen leuke ervaring.

“Dat is zeer frustrerend. Het is zo’n geval waarbij je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent,” reageerde de Zweed. “Mijn start was goed en ik maakte plaatsen goed richting bocht 2. Ik was volledig geconcentreerd om goed uit die bocht te komen en toen stond Nico daar.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België