Strategie redt Vettels race

13 september 2010 — Sebastian Vettel beëindigde de Italiaanse grand prix als vierde. De Duitser wachtte tot de laatste ronde om zijn bandenwissel uit te voeren. Zo verloor hij geen plaats en blijf hij voor Rosberg die vijfde werd.

“We hadden vandaag een zeer riskante strategie.” geeft Vettel toe. “Als dat werkt dan ben je koning, werkt het niet dan ben je een idioot. Gelukkig werkte het en het team heeft goed werk geleverd.”

“Ik startte slecht en verloor heel wat plaatsen. Inhalen was zeer moeilijk. Sneller waren we niet dus moesten alles proberen in de bochten.”

“Rond ronde 20 gebeurde er ineens iets met de wagen. Ik wist niet wat het was. Iets mechanisch dat wrijving veroorzaakte? Het probleem loste zichzelf uiteindelijk zelf op. Ondertussen verloor ik de aansluiting met het groepje. In totaal verloor ik drie à vier seconden.”

“Ik moest terug naar voren geraken en dat was geen gemakkelijke klus. De rest ging binnen voor een pitstop en ik bleef buiten. Het team bleef de rondetijden in de gaten houden en uiteindelijk werkte die strategie. We hebben dus heel wat punten gescoord en het maximaal haalbare gedaan, vierde.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België