Streng toezicht op baanlimieten in Hockenheim: “Stewards zullen bestraffen”

27 juli 2019 — De FIA heeft laten weten dat het streng zal toezien of de baanlimieten op de Hockenheimring gerespecteerd worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Wedstrijdleider Michael Masi heeft de teams en rijders gewaarschuwd dat er streng zal gecontroleerd worden of de rijders niet te fel naast de baan rijden om zo een rondje over de Hockenheimring sneller af te werken.

Vooral in de eerste en laatste bocht kan er voordeel gehaald worden door naast de baan op de uitloopstroken te gaan rijden en zo sneller te rijden. In een schriftelijke nota liet Masi weten dat er streng gecontroleerd zal worden.

“Wanneer een wagen bij het uitkomen van bocht 1 en bocht 17 met eender welk deel van de wagen over de linkerkant van de blauw-witte kerb komt dan heeft hij de baanlimieten overschreden,” luidt het in een nota van Michael Masi.

Wanneer de rijders de baanlimieten niet respecteren tijdens de kwalificatie dan wordt het desbetreffende rondje onherroepelijk geschrapt. Indien tijdens een race herhaaldelijk een inbreuk plaatsvindt dan kan er een tijdstraf volgen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België