Strijd om wereldtitel spannender dan ooit

22 oktober 2010 — De titelstrijd gaat de laatste rechte lijn in en nog steeds maken vijf rijders kans op de ultieme bekroning van een ijzersterk seizoen. Wie zal er uiteindelijk winnen?

Menig Ferrari-fan herinnert zich ongetwijfeld nog wat er op het circuit van Interlagos gebeurde twee jaar geleden. Een plotse regenbui zorgde ervoor dat de meeste rijders gingen pitten om van banden te wisselen. Een paar rijders deden dit echter niet waardoor Hamilton pas in de laatste bocht nog de wereldtitel kon grijpen. Wordt de laatste race dit jaar even spannend?

Het F1-seizoen beloofde op voorhand al zeer spannend te worden. Het nieuwe puntensysteem, de transfer van Fernando Alonso naar Ferrari, het verbieden van de tankbeurten, Adrian Newey die voor Red Bull opnieuw een klassewagen had ontworpen en – last but not least – de terugkeer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Het totaal aantal wereldtitels dat dit jaar op de startgrid staat lag ook nog nooit zo hoog. Aan kwaliteit dus zeker geen gebrek!

Helaas liet de eerste race die in Bahrein plaatsvond menig F1-liefhebber op zijn honger zitten. De kritiek in verband met de nieuwe reglementering was dan ook snoeihard. De tweede race overtrof echter alle verwachtingen waardoor uiteindelijk ook duidelijk zou worden dat het nieuwe F1-seizoen aan de hooggespannen verwachtingen zou voldoen.

We zijn nu aan de drie laatste races van het seizoen en dat het spannend is, dat staat zonder twijfel vast. Na de race in Spa-Francorchamps waren de kranten duidelijk. “Ferrari wordt geen kampioen dit jaar”. Hamilton stond aan de leiding van het klassement en was samen met Mark Webber de ultieme favoriet om het kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Nu liggen de kaarten echter anders. Alonso, Vettel en Webber doen volop mee voor de titel en Lewis Hamilton staat op achtervolgen. Menig F1-kenner zal Hamilton echter nog niet afschrijven voor de titel. Hij staat 28 punten achter op WK-leider Mark Webber en met het huidige puntensysteem is dit eigenlijk niet zo veel. Kimi Raïkkonen slaagde erin om in 2007 17 punten achterstand op WK-leider Lewis Hamilton weg te werken in twee races.

Neemt Hamilton dit jaar wraak voor de verloren wereldtitel in 2007? En wat met Fernando Alonso? De tweevoudig wereldkampioen zal zeker proberen om een derde wereldtitel te grijpen. Het voordeel ten opzichte van de Red Bull rijders is dan ook dat hij de volledige steun krijgt van Ferrari, wat bij een team dat nog twee rijders in de running voor de titel heeft niet altijd het geval is. In elk geval, wie er dit jaar ook met de wereldtitel gaat lopen, het zal zeker en vast oververdiend zijn.

Of dit uiteindelijk enkel nog een tweestrijd zal worden tussen de Scuderia Ferrari F10 en de Red Bull RB6 zal enigszins ook beslist worden op het circuit van Yeongam. Op 14 november valt op het Yas Marinacicuit het definitieve doek over het kampioenschap.

Door Nicolas Delay

image

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België