Stroll: “Ik heb bewezen dat ik mijn F1-racezitje verdien”

27 december 2017 — Lance Stroll vindt dat hij heeft laten zien dat hij F1-waardig is door het seizoen van 2017 af te kunnen sluiten met veertig punten in het kampioenschap en bovendien een podiumplaats.


De Williams-piloot, die na het winnen van het F3-kampioenschap naar de F1 ging, kende een moeilijke start door in de eerste drie races te zijn uitgevallen. Dit wekte dan ook een hoop kritiek op tegen Stroll. Vooral Jacques Villeneuve noemde zijn landgenoot ‘zielig’ tegenover de prestaties van Massa.

Echter scoorde de Canadees zijn eerste punten in de zevende Grand Prix in zijn thuisland en finishte hij op het podium in Baku. Hij startte zelfs van op de eerste startrij in Monza, dit na een fenomenale kwalificatie in de regen en hij reed ook nog vijf maal een race uit in de punten.

Motorsport.com vroeg hem in een interview of hij dacht dat hij de critici het tegendeel had bewezen.

“Ik denk wel dat ik dat heb gedaan, eigenlijk weet ik zelfs dat ik dat gedaan heb. Als mensen dat niet willen zien, is dat hun probleem. Het geeft me geen voldoening en ik deed het nooit om iemands ongelijk te bewijzen. Ik deed het voor mezelf en dat gaf mij motivatie. Ik bewees mezelf dat ik goed ben in mijn job en dat ik de capaciteiten heb om er de beste in te zijn,” aldus Stroll.

Op het einde van het seizoen stond hij twaalfde in het kampioenschap en had hij maar drie punten minder dan Massa.

“Het verandert niets voor mij. Ik ben nog steeds dezelfde persoon als acht maanden geleden toen ik in die periode vol kritiek zat. Het was een fantastisch jaar met zeer goede resultaten en het breken van enkele records. Natuurlijk zijn er nog steeds dingen om op te focussen in de winter om volgend jaar nog sterker en beter terug te komen. Vooral ervaring zal daarbij helpen, maar voor een eerste seizoen waren de resultaten zeker niet slecht,” sloot hij af.

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lance StrollWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België