Stroll: “Kritiek op mijn F1-debuut is best grappig”

24 mei 2017 — Lance Stroll probeert zoveel mogelijk de druk af te houden, aangezien dat niet goed is voor de prestaties, maar laat nu net die prestaties er voor zorgen dat de kritiek alleen maar toeneemt.


Stroll kreeg naar aanleiding van zijn F1-debuut al heel wat kritiek te verwerken. De Canadees dankt zijn racezitje in de F1 volgens velen vooral aan het chequeboekje van zijn steenrijke vader. Vooral gezien het feit dat Stroll dit seizoen al enkele foutjes maakte en nog geen enkel wk-punt wist te behalen zorgt voor heel wat hoongelach. Stroll zelf probeert de kritiek te negeren en lacht er zelfs mee.

“Ik heb mijn kampioenschappen gewonnen om hier te geraken en ik ben hier nu ook. Het zijn de eerste vijf races. Het is al tricky geweest maar dat verandert alles niet. Er ligt nog een lang seizoen voor mij en we hebben tijdens de eerste races onze portie pech al gekend. Ik denk dat er kansen waren om tijdens sommige races punten te behalen. We kenden soms pech en in Rusland maakte ik een fout tijdens de eerste ronde. Daar waren anders zeker en vast punten mogelijk geweest. We finishten echter als elfde.”

Stroll is het naar eigen zeggen gewoon om heel wat kritiek te krijgen, zowel wanneer hij goed als slecht presteert.

“Ik kom van ergens waar het de gewoonte was om mij te proberen neer te halen wanneer ik won. Ook wanneer ik verlies probeert men dat te doen. Ik aanvaard dat en ik vind het zelfs best grappig. Maar hoe dan ook, ik heb het zelf niet in de hand. Ik focus me op wat ik doe. Ik geniet van mijn tijd in de F1, ik geniet van deze ervaring. Uiteindelijk ben ik nog maar 18 jaar oud en rij ik toch maar mooi mee in de F1. Ik bekijk alles van race tot race.”

“De druk is steeds dezelfde. Je zet jezelf onder druk om hieruit te komen, om de strijd aan te gaan en goed te presteren. Dit is de Formule 1 en er is zeker en vast druk maar niet meer dan vroeger. Ik moet het simpelweg van race tot race bekijken en me focussen op wat ik zelf kan doen, de rest heb ik zelf niet in handen,” besluit Stroll.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België