logo
 

Stroll na zevende plaats: “Race op de eerste rij starten was geweldig”

03 september 2017 — Lance Stroll blikt tevreden terug op zijn race, ook al startte hij de race van op de tweede plaats en finishte hij als zevende.


Het waren de omstandigheden die er mee toe geleid hadden dat Lance Stroll naast Lewis Hamilton op de eerste startrij mocht starten. Uiteraard had hij zelf die vierde tijd in de regen gereden, maar mede dankzij de gridpenalty’s voor Red Bull mocht Stroll van op de tweede plaats starten.

De Canadees startte niet slecht maar was vervolgens niet echt een partij voor de Mercedes van Bottas en beide Ferrari’s. Na een sterke race slaagde Stroll er echter in om als zevende over de finish te komen.

“Het was goed, al kon het uiteraard beter,” zei Stroll tegenover ‘Sky Sports F1’. “Er waren delen van de race die niet perfect waren. Lewis kende geen al te beste start waardoor ik geblokkeerd werd. Ik moest daardoor inhouden en mijn positie aan Esteban Ocon geven.”

“De racesnelheid zat goed en het is dan ook jammer van de pitstop, dat was onze kans om over hem te gaan. De zevende plaats is echter geweldig.

Stroll leert naar eigen zeggen iedere race nog enorm veel bij en dat was vandaag volgens hem ook het geval.

“Iedere keer wanneer ik me in een positie zoals vandaag bevind leer ik bij. Dagen zoals vandaag en in Baku, ik voel dat ik steeds beter word.”

“Het was voor mij een erg bijzonder moment om van op de eerste startrij te vertrekken. De kwalificatie was waarschijnlijk het hoogtepunt van het raceweekend, dat ik dat kon verwezenlijken onder die omstandigheden,” besloot Stroll.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lance StrollWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië